Kør økonomisk på ferie med en bagageboks

Sommertid er ferietid. Har du planer om at skulle bruge bilen til at køre på ferie med familie eller venner denne sommer? De fleste kender, at når bilen skal pakkes, er der pludselig meget mere bagage, end det var planlagt. Det kan være, at der mangler plads til et par golftasker, klapvogne, børnenes sovedyr eller kufferter med tøj. En bil, der i hverdagene har masser af plads, kan blive udfordret, når den pludselig skal indeholde alle familiens nødvendige ejendele.

En bagageboks

En bagageboks er en lille boks, der sidder bagpå bilen og giver ekstra plads til dine ting. Her kan du finde en bagageboks til anhængertræk, så du kan sætte boksen direkte på bilen. Du kan også få bokse, du kan sætte på en base eller en cykelholder af samme mærke. Selvom du har sat boksen på, kan den vippes, så du nemt kan komme ind til bagagerummet. Boksen har en volumen på 300 L, så der er masser af plads til dine og din families ejendele.

Mere økonomisk end en tagboks

En bagageboks er let. Din bil bruger ikke så meget brændstof, som hvis du har en tagboks. Specielt hvis du har en elbil, kan det betale sig. En elbil kan få en 20% mindre rækkevidde, når du bruger en tagboks, hvorimod du med en bagageboks kun mister 1-2% rækkevidde. Der er også mindre vindmodstand, hvis du har en bagageboks i forhold til en tagboks. Derudover er det også nemmere at løfte tingene ind i bagageboksen end op på taget. Til din næste ferie kan du derfor overveje at få en bagageboks til din bil og sørge for, at der er plads til alle de ting, der er vigtige for familien at have med.

Effektiv og sikker

Bagageboksen kan foldes, så den er nem at opbevare resten af året, når det ikke er ferietid. Den har en hård bund, og når den er foldet ud, er den stabil. De fleste bokse kan holde til 50 kg. Når boksen skal lukkes, skal den lynes og spændes, så tingene derinde er fuldstændigt sikre. Du kan også spænde tingene fast inde i boksen, så du er sikker på, at de ikke rykker sig. Med en bagageboks bliver det som at få et ekstra bagagerum til dine ting. Du skal dog være opmærksom på, at boksen dækker din nummerplade. Der følger en ny nummerpladeramme med.

Published by