Hvad er IBI? (Intelligente bygningsinstallationer)

Med hjælp af Intelligente bygningsinstallationer så kan du automatisere alt, der er forbundet til en stikkontakt. Du behøver f.eks. ikke huske at slukke for lysene, dit hjem slukker for sig selv. Opvarmning, ventilation og belysning tilpasser sig efter bland andet vejr og sollys.

Et intelligent hjem eller kontor er behageligt

Intelligente bygningsinstallationer tilpasser sig dig og dine livsmønstre i stedet for omvendt. Gardiner, persienner, garageporte og tusindvis af andre ting kan indstilles og styres fra din mobil eller med sensorer.

IBI er også sikkerhed

Slukkede du for ovnen, inden du forlod hjemmet? Du kan se og rette dette direkte i din mobilapp. Du kan f.eks. også lukke ind dine venner uden at være hjemme eller automatisere belysning og udstyr, så huset ser beboet ud selv på ferie.

Hvad karakteriserer en intelligent bygning/hjem?

Tilfredsstiller brugernes behov for funktionalitet og et behageligt, effektivt

og sikkert miljø, med et lille ressourceforbrug

• har typisk, men ikke nødvendigvis, og højt niveau af IKT-installationer,

bygningsautomatik, og integrerede systemer, som sikrer effektive tjenester

• er omkostningseffektiv gennem optimering af funktioner og

ressourceforbrug, herunder energiforbrug og vedligeholdelse

• er fleksibelt og kan tilpasses ændrede behov og ændringer i de

omkringliggende infrastrukturer (bl.a. energiforsyning)

• dokumenterer løbende forholdene i bygningen, og relevant alarmer

sætter driftspersonalet jeg står til hurtigt at kunne udbedre fejl og mangler’

Intelligente bygningsinstallationer er forbundet til Internettet

Når vi taler om et “IBI”, taler vi bland andet om elektronik, der er forbundet til internettet, og som du kan styre og kommunikere med via din telefon eller en berøringsskærm. Det kan f.eks. Være musikanlæg, tv, belysning, opvarmning og meget mere.

Tilsluttede smarte produkter

Der er mange smarte produkter, som du kan styre med din mobiltelefon. Almindelige eksempler er LED-lys, som du tænder, slukker eller dæmper med en app.

Du kan kontrollere og automatisere alt

En smart bygning med IBI, giver dig således mulighed for at kontrollere og automatisere, hvad der skal ske i forskellige sammenhænge – såsom at slukke for alle lys, låse hoveddøren, folde persiennerne ned og slukke for al elektronik, når du går i seng.

Eller for at hejse persiennerne og tænde kaffemaskinen, når vækkeuret ringer om morgenen. Eller hvorfor ikke starte saunaen, når du forlader arbejdet, så det er varmt, når du kommer hjem.

Mulighederne er dybest set uendelige.

Er du interesseret af vide mere så er det en elektriker med erfaring indenfor IBI, som du skal have fat i. Er det automatiserede låse og sikkerhedssystemer du er ude efter, så er det en professionel låsesmed med speciale indenfor IBI som du skal tage kontakt til.

Published by