Sådan kan du modtage betalinger i din forretning

Hvis du er ved at starte en forretning – uanset om det er en online eller fysisk forretning, så skal du selvfølgelig være i stand til at tage imod penge. I 2021 er der rigtig mange betalingsmidler, og disse har forskellige fordele og ulemper. Vi kigger på, hvordan du kan sørge for, at du kan modtage betalinger fra langt de fleste af dine kunder uden problemer.

Bankoverførsel

For at kunne modtage betalinger igennem bankoverførsel, skal du have anskaffet dig en erhvervskonto. Denne kan du få igennem den bank, hvor du har din privatøkonomi. Det er dog ikke nødvendigvis den billigste løsning, hvorfor det kunne være en idé at undersøge, hvor du finder den billigste erhvervskonto. Priserne svinger meget, og du kan få en gratis konto, hvis du er specielt kunde i din bank. Ellers kan du se frem til gebyrer op mod 5000 kroner.

 

For rent praktisk at kunne modtage bankoverførsler, skal du blot angive dit kontonummer og registreringsnummer på din faktura eller i en email. De fleste har lavet en overførsel før, og ved hvordan det fungerer.

Kryptovalutaer

Det bliver mere og mere populært at betale med kryptovalutaer i Danmark. Dette skyldes, at kryptovalutaer bliver mere populære. Der er derfor en del danskere med eksempelvis Bitcoin, der ønsker at bruge det på varer. Som virksomhedsejer kan du drage fordel af dette ved at acceptere kryptovalutaer i din webshop eller i din fysiske butik.

 

Før du begynder at acceptere kryptovalutaer, bør du sætte dig ind i, hvad de er. Du kan læse mere om dem, samt hvordan du får dem her. Efter du har gjort dette, kan du oprette dig hos eksempelvis BitPay, der gør, at du kan acceptere kryptovalutaer. BitPay kan integreres med din hjemmeside.

Kreditkort

Når det kommer til kreditkort, er der forskel på at modtage dem online og fysisk. Hvis det skal være fysisk, skal du købe eller leje en terminal. Priserne på dette afhænger af, hvor mange, hvilken aftale og hvilken terminal. Du kan bede om et tilbud fra eksempelvis Verifone, der er en meget stor udbyder af netop disse ydelser.

 

Online er det helt anderledes. Her skal du oprette dig hos en såkaldt Payment Service Provider (PSP), hvorefter du kan modtage online betaling igennem kreditkort. Der findes rigtig mange forskellige, og du bør undersøge markedet grundigt. Den billigste løsning for person A er ikke nødvendigvis den billigste løsning for person B – det afhænger nemlig af forskellige ting.

 

I praksis skal du i en fysisk butik blot tilslutte din terminal til dit betalingssystem (Point of Sale). De fleste har gode integrationer. For en online butiks vedkommende er der også gode integrationer mellem de forskellige systemer og PSP’er. Kører du dog i et speciallavet system, så kan det godt være en udfordring at få denne form for betaling implementeret.

Published by