Modernisér hjemmekontoret med nyere tech

Hvis du har været ansat på et kontor under nedlukningen, så ved du også, at du kan være meget mere produktiv, når du har adgang til en ordentlig mus samt tastatur og flere skærme. De fleste har ikke flere skærme derhjemme og har derfor ikke et rigtigt hjemmekontor – det er blot en kontorstol og et skrivebord. I denne guide kommer vi ind på, hvilke ting du skal bruge til at få et rigtigt hjemmekontor, så du kan være meget mere produktiv i din hverdag.

Det vigtigste element

Nu tænker du sikkert, at din bærbare computer ikke kan trække to skærme eller at den overhovedet ikke har to indgange til skærme – hvordan skal man så få den til at virke med mere end én ekstra skærm? Svaret er en docking station. Dette er en stor klods med forskellige indgange til forskellige ting. Primært er der indgange til skærme og USB-enheder. Denne kan du så tilslutte til din computer igennem ét enkelt kabel – typisk USB-C eller ThunderBolt (forkortes oftest TB eller TB3). Du skal altså bruge en docking station for at få lov til at tilslutte flere skærme til din bærbare computer, end den “naturligt” tillader.

 

Ekstra skærme var blot ét eksempel. Du kan også tilslutte en mus og tastatur til den. Disse to enheder bliver således automatisk tilsluttet til din computer, når du sætter den i docking. Du har jo ikke brug for mus og tastatur, når du er på farten. Derudover kan det være meget irriterende at have en lille USB-stik lignende enhed siddende i siden af computeren, når man skal have den ned i en computertaske. Dette slipper du også for med en docking station.

 

Visse docking stations har også kortlæsere, så hvis din computer ikke har det, så får du det med som en form for ekstra bonus. Hvis du vil vide mere om docking stations, så kan du læse mere her.

 

Ekstra skærme

Hvis du lige har læst det tidligere afsnit og tænker, at du ikke behøver mere end en enkelt skærm for at være produktiv, så kan du måske bliver overrasket over, hvad forskellige studier finder frem til. Der er nemlig lavet en del studier omkring produktivitet og antallet af skærme. Resultaterne for studierne er forskellige, men de fleste kommer frem til, at man rent faktisk er mere produktiv. Visse studier siger 40%, andre siger omkring 20%.

 

Du kan prøve at teste, hvor meget mere du får lavet, når du har adgang til flere skærme. Det koster omkring 1000 kroner per skærm, og det er penge meget godt givet ud. Hvis du nu havde din egen virksomhed og kunne øge produktiviteten med 20-40% for et par tusind kroner – ville det så ikke være en fremragende idé? Jo, fordi det koster normalt meget mindre at optimere med meget mindre procenter.

 

 

Published by